A boldogság van, hogy a metrón érkezik...

Tegnap egy nagyon megható történet részese lehettem a metrón hazafelé. Igen, a metrón...
Történt ugyanis, hogy épp felszálltam és a hétvégi kialvatlanság és kimerültség közepette, helyet foglaltam. Ahogy leültem, láttam, hogy jön egy idős bácsi. Egyből felpattantam, hogy átadjam neki a helyet, de Ő ellenkezett.

Én meg nem hagytam, mondtam, hogy de, foglaljon helyet. A harmadik ilyen próbálkozásom után közölte egy kedves mosollyal az arcán:

“Nem veszem el a helyét egy fiatal hölgynek!”

Majd tovább ment.
Mellettem egy idősebb néni ült, aki végig nézte az egészet.
Miközben én zavartan ültem a “helyemen”, mert egyszerre volt nagyon kedves gesztus a bácsi részéről, másrészt meg kellemetlen, hisz tudom, hogy sokszor van, hogy a pasik helyett én állok fel, hogy átadjam a helyem... A néni benyúlt a táskájába és mosolyogva a kezembe adta ezt a kártyát.
Elolvastam, melegség járta át a szívemet, de nagyon meg is voltam illetődve.

A néni mondta, hogy nagyon nehéz ezeket tovább adni.

Mármint ezeket a kártyákat, gondoltam én. Szerintem több is van nála és keresi az alkalmat.
Megköszönte a figyelmességemet, kiemelte, hogy ez sajnos milyen ritka manapság, már arra nevelik a gyerekeket, hogy csak Ő számít. Váltottunk még pár szót mielőtt leszállt. Én is megköszönném és mondtam, hogy ez a kártya nekem sokat jelent, még szerintem könnyek is szaladtak a szemeimbe.
Még annyit hozzá tett, hogy áldjon meg az Isten.
És igaza van.
Nap mint nap tapasztalom, látom és sűrűn fel is húzom magam az emberek viselkedésen. És nem csak a fiatalok, középkorúak és van, hogy idősebbek sem tudnak viselkedni.
Többször is bennem volt az indulat, hogy kiadom magamból is kiírom a Facebook-omra az újabb dühömet, mondván mennyi a paraszt. De nem tettem, attól nem lesz jobb.
Úgyhogy magamban kipuffogom magam, ha akkor abban a pillanatban nem tettem szóvá az illetőnek.
És persze továbbra is, amennyire lehet, igyekszem figyelni az embertársaimra és bízom benne, hogy előbb-utóbb többen lesznek ezzel így.

 

- Eni -

Tags:
© 2017-2019 Békássy Csaba - Csabi mester. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.