Mentes kókusztejszínes spenótos csirke

Én alapvetően szeretem a kókusztejet/kókusztejszínt, viszont sokan vannak, akik nem, és bizony vannak olyan tradicionális receptek, amikbe nem illik. Erre jó a babérlevél, mivel vele nem érződik annyira a kókusz jellegzetes íze.
A tejszínes szósz a következőképpen készül (a képen csirkehús és jázmin rizs mellé)...

Kis olajon megpirítasz egy póréhagymát (én egy nagy szárat vágtam hosszában félbe és az egyiket szeleteltem fel). Majd adsz mellé pirulni 4 nagyobb babérlevelet.
Rádobod a felaprított gombát (egy konzerv csiperke, átmosva, lecsurgatva), megsózod és teszel még rá egy kis friss petrezselyem zöldet (én most szárítottat használtam).
Engedsz rá annyi vizet, hogy épp hogy ellepje.
Ízlés szerint őrölj rá fekete borsot.
Ha már félig megfőtt a gomba, ízesítsd tovább pirospaprikával és egy gerezd fokhagymával.
Ezután szedd ki a babérleveleket, majd adj hozzá spenót levelet (én 250 gramm-os zacskót öntöttem rá, kevesebbel inkább szószos lesz az étel, mint sűrű zöldséges).
Adj hozzá egy 250 ml-es kókusztejszínt (ezt igazából az adaghoz mérten növelheted, főleg, ha mégis sok spenótot akarsz bele és a lábasod is nagy)!


Tegyél bele 2 újabb babérlevelet – itt garantáltan megszűnik a „kókuszhatás”! 


Főzd tovább 15 percig, lehet, hogy fog habzani, akkor kevergesd meg egy picit!

Tags:
© 2017-2019 Békássy Csaba - Csabi mester. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.