A cukorfogyasztás nem annyira cuki oldala

Kutatók anno rájöttek, hogy a zsír hizlal, ekkor jöttek és terjedtek el a zsírszegény élelmiszerek.
Ezeknek azonban nem volt ízük és ezt az élelmiszeripar tudta. Ezért mindenhez cukrot adtak, mindenhez!


Erre a népesség szépen elkezdett hízni, és ez azóta is tart! Egyre több az elhízott, és a cukorbeteg.
Tudtad, hogy Amerikában egy év alatt 36.000 16 éven aluli gyereket vetnek altatásos fogászati műtét alá, és távolítják el a szuvasodott, lukas fogaikat? Előfordul, hogy egy 3 évesnek akár 6 tejfogát is, egy beavatkozás alkalmával! (Az imént láttam egy dokumentumfilmben, nézni is fájt el is fordultam!)
Miért? Mert egy cukros üdítő, amit akár egy óra alatt elfogyasztunk, 6 napi cukormennyiséget is tartalmazhat!
A cukorfogyasztás Ha a táplálékunk túl sok kalóriát tartalmaz, különösen cukor és egyéb szénhidrát formájában, vagy magas kalóriatartalmú italokat (cukros üdítőitalok, szeszes italok, kivált sör) fogyasztunk, az cukorbetegséghez, metabolikus szindrómához (Anyagcsere zavar: elhízás, szívkoszorúér-betegség, magas vérnyomás, magas koleszterin szint, 2-es típusú cukorbetegség, stroke), magas triglicerid szinthez vezet.
Ha a trigliceridszint nagyon magas, erőteljesen nő a hasnyálmirigy-gyulladás esélye is.
Szerencsére ezt is kimondottan jól lehet befolyásolni helyes táplálkozással!


És azt tudtad, hogy a cukornak semmilyen tápértéke nincs, és függőséget okoz?
Az élelmiszeripar ezekért nem vállal felelősséget, addig nem változtat, míg a nyereségét nem érinti.


Meg lehet változtatni, meg lehet előzni!
Ne dőlj be! Nézd meg, mit veszel, nézd meg, mit eszel!

Tags:
© 2017-2019 Békássy Csaba - Csabi mester. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.