Személyi edzés

Mivel kicsi az esély rá, hogy minden fizikai képességeddel képben legyek az első alkalommal, ezért egy FMS szűréssel és egy konzultációval kezdünk. Ezután jön csak az adott állapotodhoz és célodhoz mérten az edzés, ami elsőre tűnhet túl könnyűnek, de mégis alaposan megdolgoztat...

Hogy is van ez?

Táplálkozási tanácsadás

Nem támogatom a rövid távú, kalória szegény, egyhangú fogyókúrákat/diétákat. Az életmódváltásban hiszek, a tudatosságban, és a kitartásban. Ha az ember igazán akarja, az új és megterhelőnek számító dolgok pár héten belül a rutinjaivá válnak. Megőrizheti egészségét, javíthat az életminőségén, miközben jól rézi magát a bőrében!

Miből áll egy Enitime étrend?

Kedvezmények

A megfelelő tápanyag bevitel alapvető mind a sportolás, a munkavégzés, a tanulás szempontjából. Legyen a cél fogyás, állóképesség növelés, vizsgára felkészülés, vagy stresszes életmód. Szeretem az olyan termékeket, amik támogatják a szervezetünket, jó minőségűek és könnyen beszerezhetőek.

Melyek ezek a termékek?

Patikai szedni, vagy nem szedni

Hamarabb köszöntött be a hideg, így sajnos a megfázásos megbetegedések is hamarabb terjednek el.
Van, aki már egy tüsszentés után gyógyszerkészítményhez nyúl, van, aki akkor sem, ha már az ágyból is alig bír kikelni.
Sok mindentől függ, hogy mennyit bír az immunrendszerünk.
Ilyenkor jó tudni, hogy melyik gyógyszert érdemes beszedni, ha egyáltalán szükség van rá.

2017. novemberében végzett vizsgálatok alapján több vény nélkül kapható gyulladáscsökkentő és megfázásra alkalmazható gyógyszer került itthon feketelistára.
(Franciaországban 62 félét vizsgáltak, abból 28 elbukott a teszteken.)

Ezek közt van például a Nurofen Cold is.

Vizsgálták továbbá a torokfertőtlenítő cukorkákat: A Strepsils mára egy teljesen felesleges cukorkának minősül - pedig hány éve van már forgalomban... És ha visszaemlékszem, nekem is maximum csak placebo hatása volt, meg örültem, hogy nem gyógyszert kell beszednem, hanem cukorkát, de ezen kívül semmit nem ért.

Nem véletlen, hogy az állapotos nők nem szedhetnek gyógyszereket megfázás esetén (igen, nekik hősként tűrni kell ilyenkor azt is), ugyanis az aszpirin- vagy ibuprofen tartalmú gyógyszerek kifejezetten veszélyesek a magzatra.

Én a pánikbetegségem miatt évekig nem olvastam el a tájékoztatót a mellékhatásokról, mert simán produkáltam a tüneteket, és ezután gyógyszereket sem szedtem évekig.
Viszont, ha gyógyszer mellett döntünk, alaposan olvassuk át a betegtájékoztatót, egyeztessünk házi-, illetve kezelőorvosunkkal és tényleg kérjük a patikus segítségét!
Nem kívánt mellékhatások estén jelezzük azokat az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnek.

Pár tanács nagy vonalakban, amikkel támogathatjuk szervezetünket mellőzve a meghűlés kockázatát:

- Kerüljük a kimerülést, pihenjünk eleget.

- Tápanyagban gazdag, rendszeres étkezés jellemezze a napjainkat. Ne éhezzünk/fogyózzunk, akkor sem, ha Karácsonyra, vagy jövő nyárra le kell fogyni - erre tudok jobbat is!
A forró erőleves, csontleves, vagy a most nagyon közkedvelt vietnami Pho leves - én is imádom - egy kimerítő nap végén, főleg ha átfagytunk, kifejezetten jól tud esni.

- Támogassunk az immunrendszerünket a megfelelő mikrotápanyagok bevitelével is és legyünk a napon, amíg csak lehet - szerintem az őszi napsütés a legszebb!

- Hallgassunk testünk jelzéseire, hisz ideje kiismernünk őket.

- Ne csak akkor igyunk forró teát, ha már nem kapunk levegőt és figyeljünk a rendszeres folyadék, vagyis víz bevitelre is. Számomra a mézes-gyömbéres tea a kedvenc, pici fahéjjal, de méz nélkül is abszolút iható.
A házi fokhagyma pálinkának meg már a szaga is elég és kigyógyulok a nyavalyából.

- Szaunázzunk, vagy alkalmazzunk otthon hideg-meleg váltózuhanyt.

Én ebben az időszakban mindig melegebben öltözöm az edzéshez, ha le is veszem magamról a melegítő felsőt, vagy a hosszú nadrágot, az edzés végén a nyújtáshoz visszaöltözöm.
Amíg a pulzusom vissza nem áll, nem is megyek senki közelébe (se puszi, se pá), főleg, ha tudom, hogy az illető köhög, fújja az orrát, vagy csak lappang benne valami.

Ha már mi magunk vagyunk ilyen állapotban, kerüljük az edzést! Egyrészt kiszúrunk magunkkal, mert abszolút a teljesítményünk rovására megy és csak jobban lerobbanunk. Másrészt pedig fertőzzük a még tünetmentes edzőnket és edzőtársainkat. Nem szép dolog!

Szerintem, sokaknak megvannak a házi praktikái.
Én alapvetően nem vagyok egy gyógyszeres, a természetes megelőzésben hiszek.
Viszont van az a pont, amikor nekem is be kell látnom, hogy gyógyszer nélkül nem megy, de sajnos csalódás számomra, hogy nem minden esetben bízhatunk meg ezekben a készítményekben.

Az alábbi linken találjátok a kivont, illetve felfüggesztett gyógyszerek listáját,
HA BÁRMELYIKBŐL VAN MÉG OTTHON, AKKOR ADJÁTOK LE A PATIKÁBAN!

http://www.ogyei.gov.hu/kivonas_felfuggesztes/

-Eni-

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.