Személyi edzés

Mivel kicsi az esély rá, hogy minden fizikai képességeddel képben legyek az első alkalommal, ezért egy FMS szűréssel és egy konzultációval kezdünk. Ezután jön csak az adott állapotodhoz és célodhoz mérten az edzés, ami elsőre tűnhet túl könnyűnek, de mégis alaposan megdolgoztat...

Hogy is van ez?

Táplálkozási tanácsadás

Nem támogatom a rövid távú, kalória szegény, egyhangú fogyókúrákat/diétákat. Az életmódváltásban hiszek, a tudatosságban, és a kitartásban. Ha az ember igazán akarja, az új és megterhelőnek számító dolgok pár héten belül a rutinjaivá válnak. Megőrizheti egészségét, javíthat az életminőségén, miközben jól rézi magát a bőrében!

Miből áll egy Enitime étrend?

Kedvezmények

A megfelelő tápanyag bevitel alapvető mind a sportolás, a munkavégzés, a tanulás szempontjából. Legyen a cél fogyás, állóképesség növelés, vizsgára felkészülés, vagy stresszes életmód. Szeretem az olyan termékeket, amik támogatják a szervezetünket, jó minőségűek és könnyen beszerezhetőek.

Melyek ezek a termékek?

Életmódváltásom

2011. Októbere:
Kiléptem egy több éves párkapcsolatból, plusz 20 kg-mal. A pánikrohamok nagy ritkán még rám találtak, de mind csírájában elfojtottam. 
Ekkorra megelégeltem, hogy nem érzem jól magam a bőrömben, nem éreztem úgy, hogy bármire büszke lehetnék, amit elértem. Kezdeni akartam magammal valamit...

Elkezdtem edzeni és diétázni. Ahogy már írtam, szakembertől kaptam segítséget, Sermaul Krisztián, és a barátom, edzőtársam, mentorom, Iványi Paula végig mellettem voltak.
Nagyon jól ment az edzés és a diéta is. 

A legnagyobb sikert az elején a fehérje-fruktóz diéta hozta, mert ragaszkodtam hozzá, hogy elkezdhessem, nem érdekelt a karácsony sem. Azt 3 hétig csináltam, mert kimerültem és az egyik edzés után elkaptam az egyik ismerőtől a hányós-hasmenéses kórt. És betegen nincs diéta. Ez az edzőm részéről egyfajta teszt volt, hogy mennyire is gondolom ezt komolyan, és jelzés, hogy annyira ne akarjak rohanni. Neki ilyen fura humora van, de ezért nem tudok és nem is kell haragudni rá, mert mindent értem tett.

Januárra -10kg!

Utána szépen beálltunk a null szénhidrátos, visszatöltős, vagyis a sokak által kedvelt csalónapos étkezéshez. Bár sokan nem jól alkalmazzák, mert hát, de jól hangzik, hogy egy napig azt eszik, amit akar, és annyit amennyit akar, de közben diétázik… Ez azért nem így működik.

Sokan azt hitték akkoriban, hogy, idézem őket „sanyargatom magam”, közben meg nem akartak hinni a szemüknek, hogy azokat az óriás pizzákat és fagyikat, vagy sütiket tényleg megesszük szombatonként és én mégis fogyok.

Márciusra újabb -10kg!

Az előtte-utána fotómhoz még a természetes vízhajtást is végig csináltam, abból is rengeteget tanulva...
Csak egy igen választott el a versenyzéstől, de nem akartam. 

Egy-másfél év után kezdett belassulni a folyamat – ma már tudom, hogy ez normális és mik az okok.

Azt sem tudtam, már, hogy mit szabad ennem. Csak azt, hogy a csirkerizs nekem valamiért nem működik már. Folyton kívántam a szénhidrátot. De mégis próbáltam megvonni, hiszen könnyen hízom. Nem tudtam eldönteni, hogy számoljam, ne számoljam, mérjem, ne mérjem, hintáztassam, vagy ne hintáztassam… Kizárjam, vagy csak lecsökkentsem, mikor egyem, ne egyem…
Folyamatosan dilemmáztam és próbálgattam, mi fér bele az életmódomba, rengeteg mindent kipróbáltam. Mindent, ami logikus volt, nem olyan, amit egy női magazinban találsz.

Sosem próbáltam a 90 napos, vagy káposzta diétát, vagy bármelyik hasonló divat diétát.
Igen ésszerű indokok szólnak ellenük, de ezekre most nem térek ki. 

De még mindig nem akart összeállni a kép.

Puffadtam sokat. Nagyon kellemetlen volt. Már társaságban nem is mertem enni, inni.
Elhagytam hát a glutént.

Nem csak a puffadás csökkent, de a szemölcsök a talpamon, amikkel 2 éve küzdöttem, természetes és patikai módszerekkel, 2 hét alatt nyomtalanul felszívódtak. Nagyon meglepődtem, de több se kellett, ezek után a glutén nem szerepelt az étrendemben. 

Elkezdtem egészségesebb, mentes sütiket gyártani. Nem lett mind jó, vagy ronda lett és finom, vagy szép, de ehetetlen. A zab a fénykorát élte a konyhánkban és mások is kezdték felkapni.

Folytatás a következő cikkben, amit ide kattintva találsz!

Később írok az első alkalmakról az edzőteremben, és az életmódváltásom fizikai kihívásairól és élményeiről is! 
Hiszen food & fitness! 

 

- Eni -

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.