Személyi edzés

Mivel kicsi az esély rá, hogy minden fizikai képességeddel képben legyek az első alkalommal, ezért egy FMS szűréssel és egy konzultációval kezdünk. Ezután jön csak az adott állapotodhoz és célodhoz mérten az edzés, ami elsőre tűnhet túl könnyűnek, de mégis alaposan megdolgoztat...

Hogy is van ez?

Táplálkozási tanácsadás

Nem támogatom a rövid távú, kalória szegény, egyhangú fogyókúrákat/diétákat. Az életmódváltásban hiszek, a tudatosságban, és a kitartásban. Ha az ember igazán akarja, az új és megterhelőnek számító dolgok pár héten belül a rutinjaivá válnak. Megőrizheti egészségét, javíthat az életminőségén, miközben jól rézi magát a bőrében!

Miből áll egy Enitime étrend?

Kedvezmények

A megfelelő tápanyag bevitel alapvető mind a sportolás, a munkavégzés, a tanulás szempontjából. Legyen a cél fogyás, állóképesség növelés, vizsgára felkészülés, vagy stresszes életmód. Szeretem az olyan termékeket, amik támogatják a szervezetünket, jó minőségűek és könnyen beszerezhetőek.

Melyek ezek a termékek?
Previous Next

HPV és a lelki háttér

2013.
Túl voltam hajtva, munka, suli, heteken át csak egy szabadnap. Le voltam terhelve rengeteg új kihívással. Barátaimmal töltöttem a fennmaradó szabadidőm, mégis nagyon magányos voltam.
A nőiségem csorbát szenvedett. 3 hónapot kihagytam az edzésekből, mert volt, hogy már 2 órát ültem a teremben, mire nekiálltam. 

Azóta is volt pár mélypontom, pl nagymamám halálakor. De most már tudom, hogy ezek az akadályok és zuhanók azért vannak, hogy építsenek.
Akkor annyira magam alatt voltam, hogy hagytam, hogy a depresszió nyerjen.

Tisztán emlékszem, hogy úgy ültem le a wc ülőkére a munkahelyemen, hogy most biztos HPV-m lesz!
(Mindig “kitapétázom” az ülőkét, de a nagy rohanásban és stresszben bizony volt, hogy kihagytam.) Sőt, már a nőgyógyászhoz is úgy mentem, hogy akkor már vizsgálat nélkül is adhatja a pozitív eredményt. Na, ez minden, csak nem normális. 

Pedig semmi bajom nem volt, csak összegyűltek a felhők a fejem felett.
„Természetesen” azzal hívott az asszisztens, hogy vissza kellene mennem… Akkor valóban közölték, hogy ez bizony pozitív lett és jöhet a biopszia és a gyógyszeres kezelés. Kérdeztem, az orvost, hogy a partneremnek szóljak-e. A választ megdöbbentett és azonnal segített döntést hoznom:

„Nem kell, minek?!” 

Abban a pillanatban megköszöntem és felálltam, eszem ágában nem volt biopsziára menni és gyógyszert szedni és annyit még én is tudtam a HPV-ről, hogy a férfiak hordozók…
Ahhoz fordultam, aki tudtam, csak természetes dolgokkal foglalkozik. Éreztem, hogy nekem ez kell, csak gyógyszer ne legyen.

Ismét elhatároztam, hogy rendbe teszem magam, addig nem megyek vissza a nőgyógyászhoz – egyértelműen egy másikhoz – amíg a lelkemet is rendbe nem rakom.

2013 tél - 2014 tavasz:

Ez eleve nem egy olyan téma, amiről szívesen beszél egy nő, ez inkább okoz szégyenérzetet, mint büszkeséget, hiába nem cserélgeti a partereit. És ezzel én is nagyon így voltam akkor.
Nem is nagyon készültek fotók akkoriban, mert vissza is húzódtam.

Kaptam egy újabb diétát, tejtermékeket sem fogyaszthattam, sőt nyers ételeket sem. Se magvakat, se étcsokit. Ez volt életem legkeményebb diétája, hiszen több múlt rajta, mint az, hogy hogy nézek ki. (Egyébként hasonlít a mostani AIP étrendre, csak az még ennél is konkrétabb kizárásokat tartalmaz.)
Amikor majd 30 évesen oda ülsz édesanyád ölébe sírni, hogy mit ehetsz, és nem bírod ezt már… Az igencsak hatással van az ember jellemére..

Ekkor kezdtem el még alaposabban elmélyedni a táplálkozásban és azon belül a tejtermékek fogyasztásában.
Végig csináltam az előírt 3 hónapos étrendet.

Sokkal jobban éreztem magam utána, az ízületeim sem fájtak annyira, és a bőröm sem ragyásodott.
Tovább csökkentek a puffadásaim.

A megfelelő időben, mikor éreztem magamban az erőt és a belső békét, kerestem egy szimpatikus nőgyógyászt, akinek nem az az első reakciója mindenre, hogy gyógyszert írjon fel. Elbeszélgettünk, majd elvégezte a rák és a HPV szűrést. Türelmetlenül, de mégis higgadtan vártam az eredményt, programoztam az agyamat és rengeteg önfejlesztő könyvet olvastam.

Az eredmény negatív lett!

Ekkorra egyértelművé vált számomra, hogy az egészségünk szempontjából nem csak az számít, amit eszünk, hanem az is, ahogy önmagunkhoz állunk, ahogy magunkkal bánunk.

 

Folytatás a következő bejegyzésben, itt!

 

- Eni -

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.