Személyi edzés

Mivel kicsi az esély rá, hogy minden fizikai képességeddel képben legyek az első alkalommal, ezért egy FMS szűréssel és egy konzultációval kezdünk. Ezután jön csak az adott állapotodhoz és célodhoz mérten az edzés, ami elsőre tűnhet túl könnyűnek, de mégis alaposan megdolgoztat...

Hogy is van ez?

Táplálkozási tanácsadás

Nem támogatom a rövid távú, kalória szegény, egyhangú fogyókúrákat/diétákat. Az életmódváltásban hiszek, a tudatosságban, és a kitartásban. Ha az ember igazán akarja, az új és megterhelőnek számító dolgok pár héten belül a rutinjaivá válnak. Megőrizheti egészségét, javíthat az életminőségén, miközben jól rézi magát a bőrében!

Miből áll egy Enitime étrend?

Kedvezmények

A megfelelő tápanyag bevitel alapvető mind a sportolás, a munkavégzés, a tanulás szempontjából. Legyen a cél fogyás, állóképesség növelés, vizsgára felkészülés, vagy stresszes életmód. Szeretem az olyan termékeket, amik támogatják a szervezetünket, jó minőségűek és könnyen beszerezhetőek.

Melyek ezek a termékek?
Previous Next

Az életmódom és a "magamépítőidő"

Szóval, hogyan bírom tartani a mentes táplálkozást?
Rengetegszer hallgattam az elmúlt években, hogy de csak ezt az egy szeletet edd meg, ettől nem lesz semmi bajod, nem ettől fogsz elhízni. Kísértések és már-már erőszakos megnyilvánulások folyamatosan..
Sokan nem értettek meg, miközben én csak próbáltam megtalálni az utam, megtalálni a számomra jó és kellemes módot.

Talán van, aki most sem érti, hogy miért táplálkozom mentesen és ennyire „szigorúan”. Rá kellett jöjjek, hogy ha nem is minden alkalommal, de néha-néha beadom a derekam, ezeknek az unszolásoknak sosem lesz vége. Persze, mi baj lehet, egy falattól?!

De azt had’ döntsem el én, hogy mikor lesz és mi lesz. Nem egyszer volt, hogy sutba vágtam az elképzeléseimet, és megettem, amit elém tettek, akkor jól esett, utána már nem annyira. (Mert ugye ne sértsem már meg a vendéglátóm.) Az emésztésemet is megviselte és volt, hogy bennem is bűntudatot keltett.Azonban az az egy twix csoki (az volt a legfőbb kedvenc csokim), amit akkor ettem meg, mikor szembesültem vele, hogy egy éve már nem ettem, nem okozott egy pillanatra sem bűntudatot! 

Mára persze, ha amellett döntök, hogy olyat fogyasztok, amit tudom, hogy nem kellene, igyekszem a legkisebb kockázattal járó ételt választani, hiszen tudom, hogy mire hogy reagál a szervezetem. Ez általában étteremben, programokon adódik így, amikor nem feltétlenül tudok készülni saját kajával és nincs mentes opció. Ezekkel számolnom kell.

De ahogy akkoriban is, most is nagyon jól esik, ha valaki valami mentes ételt készít nekem, ami azért nagy kihívás annak, aki a megszokott összetevőket használja.

Ettem én már dobozból buszon, borozóban, infra szaunában, moziban, gyalog, menet közben, a kocsiban...

Ismét mérföldkőhöz értem, és állok elébe.
Új kihívások, megint be kell, hogy rendezkedjek egy újabb rutinhoz, de amíg testileg, lelkileg és szellemileg is gyarapodok általa, mi bajom lehet?  Hiszen a kép szinte már tiszta.

Az elmúlt 8 év és a pánikbetegség számtalanszor adott okot arra, hogy figyeljek, mit fogyasztok.

Évről-évre tisztult és vált tudatossá az étkezésem. Nekem már ez a normális, sokat segít, hogy tudom, mit miért fogyasztok és miért nem. Így már valóban nem nehéz “bírni”.

Én is végigmentem azon, hogy valamely lisztből képtelenség piskótát csinálni, hogy nem olyan lesz az állaga, nem lesz az az édes íze, mintha sima cukorral készülne.A legnehezebb persze az volt, mikor kb mindenről le kellett mondani, mert vagy nem volt mód elkészíteni egészséges változatban, vagy teljesen ki volt zárva.
De elfogadtam.

Addig kutattam, míg megtaláltam azokat a termékeket, amikkel ki tudom váltani a megszokottakat.
Ha mégis eszem valami boltit, rosszul vagyok azoktól az intenzív és gejl ízektől. Érzem már egy csomó mindenen a szagáról, ha mű, amit az ízfokozóknak és a tartósítószereknek köszönhetnek.

Eddig beértem a tudattal, hogy ha nem fogyasztok tejtermékeket és glutént, jobban érzem magam, nem mentem el intolerancia vizsgálatra – eddig.
Én szeretem, amiket eszem, szeretem elkészíteni őket, és azt szeretem a legjobban, hogy ha azok másoknak is ízlenek! 

Mindenkinek azt mondom hogy egy folyamatként tekintsenek az életmódváltásra és azon belül a táplálkozásra is.

Ez nem egy egyik napról a másikra dolog. Úgysem tudunk mindent egy bevásárlással lecserélni a konyhában és megismerni az összes alternatív, reform és mentes terméket, összetevőt.
Meg kell, ismerjük saját szervezetük, hogy mire hogy reagál, mire van szüksége, hogy milyen egészségi állapotban van.És ehhez kitartás és türelem, figyelem, fegyelem kell. Kis lépések, idő. Bárki képes rá, ha nyitott és tudja, hogy miért teszi. És ha az a valami, mint például az egészsége, még fontos is neki!
És nem riad el a feladattól.

Én pedig tovább folytatom a tanulmányaim, önmagam és s szervezetem működésének a megismerését, ezzel is fejlesztve azt a tudást, amit a klienseimnek továbbadhatok.
A „magamépítő” projektem keretein belül pedig megtudhatjátok, milyen változtatásokat illesztek be most az életembe és miért.

Remélem, hogy a történetem inspirálóan hat, hozzá segít az első lépésekhez, segít elfogadni önmagatokat, az adott helyzeteteket. Sokan vannak, akik úgy gondolják, nincs szükségük változtatásra, viszont akadnak szép számmal olyanok is, akik azt sem tudják, hogy hol kezdjék. És én ezt maximálisan megértem. Ahogy olvashattátok, nekem is idő kellett és sok tapasztalat. Én ezeknek, és a lelkesedésemnek köszönhetően tudok utat mutatni Nektek.

 

Szeretettel.

 

- Eni -

 

 

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.