Személyi edzés

Mivel kicsi az esély rá, hogy minden fizikai képességeddel képben legyek az első alkalommal, ezért egy FMS szűréssel és egy konzultációval kezdünk. Ezután jön csak az adott állapotodhoz és célodhoz mérten az edzés, ami elsőre tűnhet túl könnyűnek, de mégis alaposan megdolgoztat...

Hogy is van ez?

Táplálkozási tanácsadás

Nem támogatom a rövid távú, kalória szegény, egyhangú fogyókúrákat/diétákat. Az életmódváltásban hiszek, a tudatosságban, és a kitartásban. Ha az ember igazán akarja, az új és megterhelőnek számító dolgok pár héten belül a rutinjaivá válnak. Megőrizheti egészségét, javíthat az életminőségén, miközben jól rézi magát a bőrében!

Miből áll egy Enitime étrend?

Kedvezmények

A megfelelő tápanyag bevitel alapvető mind a sportolás, a munkavégzés, a tanulás szempontjából. Legyen a cél fogyás, állóképesség növelés, vizsgára felkészülés, vagy stresszes életmód. Szeretem az olyan termékeket, amik támogatják a szervezetünket, jó minőségűek és könnyen beszerezhetőek.

Melyek ezek a termékek?

Miből lesz a cserebogár, ha tudja, mit csinál

15 évesen (bal oldali kép, 2000-ben) a lehető leginkább takartam a testem. Bő cuccokban jártam, s volt, egy nyaram, amikor szinte ki sem mozdultam otthonról és csak a tv-t bámultam és álmodoztam.
Mindenféléről, de leginkább arról, hogy de jó lenne szépnek és csinosnak, formásnak lenni.
De nem tettem érte semmit, igazából azt sem tudtam, hogy mit tehetnék egyáltalán.

Azt sem értettem, hogy eleve hogyan hízhattam így el.
Plusz 15 kiló, máig nem értem, mert aktív gyerek voltam. (Vagyis értem, de a pontos okát nem tudom.)

Nem sokkal később, 2003-ban egyszer csak lement rólam ez a felesleg. Én észre sem vettem. Csak azután, hogy többen is megjegyezték.

Visszatért belém az élet. Jöttem-mentem, de a pánikbetegség megállított.
19 órát voltam a sürgősségin, infúzióra kötve. Annyira ki voltam száradva. Nem ettem, nem ittam, mert folyamatosan hányingerem volt. A Torecan nevű drazsét vettem be, hogy el ne hányjam magam. (Ennek a gyógyszernek a forgalmazását mellékhatásai miatt az OGYÉI 2010-ben leállíttatta.) Ettől izomgörcsöm lett.
Ez volt az én nagy szerencsém, különben be sem megyünk az ügyeletre, ahonnan azonnal átküldtek a kórházba.

Sok vizsgálat után derült ki, hogy a hányingereimet pánikbetegség okozza.
Szinte minden, amit az otthonomon kívül kellett tenni, problémát okozott. Mintha mindent újra kellett volna tanulnom.
Nem voltam hajlandó gyógyszert beszedni, adtam magamnak egy évet. Az is egy nehéz időszak volt, de sikerült! A pánikrohamaim fél éven belül szinte a nullára csökkentek.

Viszont a felesleg 2004 és 2011 között szépen visszajött (Tipikus, amikor párkapcsolatban elhízik az ember...), de akkor már 20 kg volt.

Aztán elegem lett.

Magamból.

Végre tudtam, hogy mit kell tennem, mert volt 2 fantasztikus ember, akik minden segítséget megadtak: edzéstervet, étrendet és motivációt!

A jobb oldali kép 2013-ban készült.
Ezt a fotót rajtam kívül azóta is kb 3-an látták. 

De megmutatom Nektek, mert tökéletes példája annak, hogy van fent és lent, mert csak egy valami biztos, a változás!
És az bennünk kell, hogy elkezdődjön. Legyen az jó vagy rossz, valami eredménye biztos, hogy lesz. Az a kérdés, hogy elég éberek vagyunk-e ahhoz, hogy a kezünkbe vegyük az irányítást!

A pánikbetegségtől a rendszeres sport mentett meg. Annyi önbizalmat, fegyelmet kaptam általa, hogy erősebbnek éreztem magam, mint valaha és nem hagytam, hogy a félelmeim egy pillanatra is, csak egy gondolat foszlány erejéig kibillentsenek, megingassanak és beindítsák a rohamokat.

És végre jól éreztem magam a bőrömben, büszke voltam magamra.
Ahogy írtam Nektek, ismét “magamépítő” időszakomat élem.
Elfogadtam, hogy nem lehet minden állandó, van, amit csak komoly munkával lehet hosszútávon fenntartani. Ha pedig elhanyagolom, újra kell építsem.

Ez a bejegyzés részben engem is motivál, de bízom benne, hogy köztetek is akad olyan, akit inspirál.
Merjetek lépni, ne féljetek az új dolgoktól, mert csodákat hozhatnak az életetekbe!

 

- Eni - 

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.