Személyi edzés

Mivel kicsi az esély rá, hogy minden fizikai képességeddel képben legyek az első alkalommal, ezért egy FMS szűréssel és egy konzultációval kezdünk. Ezután jön csak az adott állapotodhoz és célodhoz mérten az edzés, ami elsőre tűnhet túl könnyűnek, de mégis alaposan megdolgoztat...

Hogy is van ez?

Táplálkozási tanácsadás

Nem támogatom a rövid távú, kalória szegény, egyhangú fogyókúrákat/diétákat. Az életmódváltásban hiszek, a tudatosságban, és a kitartásban. Ha az ember igazán akarja, az új és megterhelőnek számító dolgok pár héten belül a rutinjaivá válnak. Megőrizheti egészségét, javíthat az életminőségén, miközben jól rézi magát a bőrében!

Miből áll egy Enitime étrend?

Kedvezmények

A megfelelő tápanyag bevitel alapvető mind a sportolás, a munkavégzés, a tanulás szempontjából. Legyen a cél fogyás, állóképesség növelés, vizsgára felkészülés, vagy stresszes életmód. Szeretem az olyan termékeket, amik támogatják a szervezetünket, jó minőségűek és könnyen beszerezhetőek.

Melyek ezek a termékek?

A környezeti hatások és a mikrobiom

 

Ezzel a témával az orvostudomány nem olyan régóta foglalkozik, ezért sokan még nem is hallottak róla, de úgy gondolom, hogy az egészségmegőrzés szempontjából ez a jövőnk.
A mikrobiom a mikrobák (mikrobioták) összessége, amelyek velünk, bennünk, rajtunk élnek, táplálnak, védenek, valamint időnként kihasználnak minket.

Az emberi szervezetet a humán sejtekből összeállt szövetek és szervek alkotják olyan szerveződést követve, amelynek során közös ökoszisztémát alkotnak a szervezetünkben élő mikrobákkal, azaz a mikrobiommal. Az ide tartozó baktériumok, vírusok, gombák részt vesznek az emberi szervezet integritást biztosító határok védelmében, nélkülözhetetlen anyagokat állítanak elő és megakadályozzák idegen (és betegséget okozó) mikroorganizmusok tartós megtelepedését.

Vannak, akik „újonnan felfedezett szerv”-ként tekintenek a mikrobiomra, mivel létezését az 1990-es évek végéig nem ismerték fel általánosan, és jelenleg úgy gondolják, döntő hatással van az emberi egészségre. A mikrobák megtalálása a modern molekuláris genetikai módszerekkel vált lehetővé, hiszen nagy részük a jelenlegi technikákkal nem tenyészthető ki laboratóriumi környezetben. Úgy gondolják, kapcsolatba hozhatók autoimmun betegségekkel, mint a cukorbetegség, reumás ízületi gyulladás, izomsorvadás, sclerosis multiplex, fibromyalgia és talán a rák néhány fajtája. Az elhízást is elősegítheti a bélflórában található nem optimális mikrobakeverék. (Wikipédia)

Tegnap egy szuper programon vettem részt, Lakatos Péter és a 360akadémia szervezésében.
Bóday Ádámot (Herbaferm) volt szerencsém több, mint 4 órán át hallgatni a mikrobiomról.

Ezért az említett betegségek kapcsán is az alábbi témákról is szólt az előadás:

• Circadian ritmus és a hormonok
• Időben korlátozott étkezés
• Antibiotikumok káros hatása
• Immunrendszerünk kialakulása és romlása
• Higiénia
• Táplálkozás
• Bélflóra
• Életmód
• Ételallergiák, érzékenységek
• Gazdálkodás, iparosodás
Stb.

Nem csoda, hogy 12 és fél A4-és oldalt írtam tele! 

A szeminárium után bevásároltam. 
Az elsődleges szempont a #magamépítőidő kivitelezése: 
Klórmentesíteni a háztartást.

Ugyanis minden klórral fehérített termék, ami a testünkkel érintkezik, xenoösztrogén hatással bír.

(Ki fogom ezt is fejteni, de a szemfülesek már olvashattak róla párszor!)

Sőt, a pajzsmirigy alulműködéséért is felelős! 

Ezért vettem WC papírt, zsebkendőt, és papírtörlőt, ami sokakat a régi időkre emlékeztet és inkább kelti az “olcsóság” érzését, mint a #tudatosság -ét.

Miközben az elgondolkoztató az, hogy ezek a termékek drágábbak, mint a mindenféle eljáráson végig ment társaik. Csak úgy, mint az élelmiszerek esetében...

A műanyagokról is tudjuk már, hogy parabént is tartalmaznak, emiatt is és a második szempont miatt is - amit mindjárt kifejtek - használom egy ideje a kenderrost szivacsot a mosogatáshoz. És most kefét is szereztem hozzá.

A parabén szinte mindenben jelen van, aminek köze van a műanyaghoz (kozmetikumok, ételtárolók, -csomagolások, palackok stb) és ezek által képes a negatív hatását kifejteni a szervezetünkben.
A mikroműanyag mérgezés sajnos létező veszély!

A második szempont pedig a környezetvédelem
Nem csak az egészségem megőrzése miatt dolgozom azon egy ideje, hogy megreformáljam immár a minket napi szinten körülvevő használati tárgyakat és fogyóeszközöket. Ezért egy régi rongyos törülközőből sok kis törlőt készítettünk, így nem kellett kidobni. 

Igyekszem csökkenteni a hulladék termelést, mert sokkol az a mennyiség, amit csak mi ketten képesek vagyunk itthon termelni.

Ez egy összetett program, de nagyon élvezem! 

A következő bejegyzések a #magamépítőidő -mről fognak szólni, de rajta vagyok, hogy az edző videók se maradjanak el ilyen sokáig, mint az utóbbi időben! 

 

- Eni -

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.