Személyi edzés

Mivel kicsi az esély rá, hogy minden fizikai képességeddel képben legyek az első alkalommal, ezért egy FMS szűréssel és egy konzultációval kezdünk. Ezután jön csak az adott állapotodhoz és célodhoz mérten az edzés, ami elsőre tűnhet túl könnyűnek, de mégis alaposan megdolgoztat...

Hogy is van ez?

Táplálkozási tanácsadás

Nem támogatom a rövid távú, kalória szegény, egyhangú fogyókúrákat/diétákat. Az életmódváltásban hiszek, a tudatosságban, és a kitartásban. Ha az ember igazán akarja, az új és megterhelőnek számító dolgok pár héten belül a rutinjaivá válnak. Megőrizheti egészségét, javíthat az életminőségén, miközben jól rézi magát a bőrében!

Miből áll egy Enitime étrend?

Kedvezmények

A megfelelő tápanyag bevitel alapvető mind a sportolás, a munkavégzés, a tanulás szempontjából. Legyen a cél fogyás, állóképesség növelés, vizsgára felkészülés, vagy stresszes életmód. Szeretem az olyan termékeket, amik támogatják a szervezetünket, jó minőségűek és könnyen beszerezhetőek.

Melyek ezek a termékek?

Magamépítőidő - a tünetek, panaszok

Ahogy a panaszaim is általánosak, a körülmények is, amik létrehozták őket.
Biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek az alábbiak alapján zajlanak a napjai...
Már csak azért is, mert sokakkal beszélgetek az életmódjukról az edzés és táplálkozás kapcsán is, és jellemző probléma a túlterheltség, minden szempontból.

Remélem, hogy nem veszitek panaszáradatnak, de ha nem beszélek róla, olyan, mintha úgy akarnám feltüntetni magam, mint aki teljesen jól van és kézben tartja az életét, és úgy osztja az észt. 
Az számomra minden lenne, csak nem hiteles.
Én is emberből vagyok, én is elfáradok, én is hibázom.
Úgy érzem, meg kell, hogy osszam Veletek, fel kell hívjam a figyelmetek! 

Mivel a szervezetünkben minden összefügg mindennel, csak úgy tudok segíteni, ha felvállalok olyat, amit más nem. És annál nincs őszintébb, és megértőbb, mint a saját megélés.

Kora hajnali kelés, reggel 6-kor már úton a munkába, vagy már munkában.
Műkörmösként is dolgoztam, párhuzamosan az edzői szakmám mellett.
4 éven át nyújtottam kézápoló szolgáltatást a vendégeimnek.

Igyekeztem mindent megtenni amellett, hogy minőségi munkát adjak ki a kezeim közül, időben végezzek, akkor is, ha a vendég késett. S közben figyeltem a kellemes hangulatra, minden váratlanra, problémára gyors megoldással szolgálva.
Ezalatt csak magamról feledkeztem meg.

Hiába volt mellettem a víz, ha nem rögzítettem az agyamban, hogy bizonyos munkafolyamatok alkalmával igyak. Sokszor egy teljes nap elment úgy, hogy alig ittam meg 1,5 liter vizet. (Ezt jellemzően a klienseim is kiemelik az Ő esetükben. Sajnos ebbe a hibába a nagy koncentrálás és sietség során könnyű bele esni.)
Persze, hogy sokkal többet is fájt a fejem, és koncentrálni sem tudtam a feladataimra.
Csak ültem egy helyben.
Mosdóba is kevesebbet jártam ki, tehát még annyit sem mozogtam.
Így az étkezés is csúszott. 

Nem egyszer volt, hogy 11:45-kor ettem ebédet, majd este 20:00 után, a munka végeztével jutottam el odáig, hogy újramelegítsem a következő adagom.
Én is azok közé tartozom, akik ha feszültek/idegesek, egy falat sem megy le a torkukon.
Volt, hogy hetekig küzdöttem az étvágytalansággal, majd persze a falási rohamok sem maradtak el.

Ez kb 1 évig heti 5 napon át ment így, majd 3 éven át csak heti 3x már, mikor már edzést is tartottam.

A rengeteg üléstől teljesen megrövidültek az izmaim.
2 havonta olyan derék, nyak-váll fájdalmaim voltak, hogy vagy dolgozni, vagy aludni sem tudtam, napokig.
Ez vagy a saját edzésem zárta ki, vagy az edzés okozta terhelés tett rá egy lapáttal. Mikor melyik...
Hiába jártam masszőrhöz - vagyis nem hiába, mert hála égnek egy csúcs profi masszőröm van, aki mindig ráérzett, hogy hol van a gond, akkor is, ha nem mondtam.
Szóval kezelt Ő is rendszeresen, de mivel másnap ugyanúgy visszaültem az asztalhoz és ugyanúgy telt a nap, minden visszaállt.
Ez egy ördögi kor sajnos.
De az Ő szakértelme nélkül már egy roncs lennék!

Általában este 9-10 után értem haza, akkor álltam neki másnapra főzni is.
Így rendszerint átlagosan 5-6 órát aludtam.
Pedig világéletemben nagy alvó voltam.
Amíg az edző képzésekre (8 hónapos képzések, plusz 1-2-3-5 napos kisebb képzések) és táplálkozási tanácsadó képzésekre (1-5 napos) jártam, a hétvégéim is tele voltak, a családi és baráti programok mellett.

Sokszor voltam rendkívül kimerült. A koncentrációm csökkent, az ingerküszöböm néha mintha megszűnt volna létezni. Volt, hogy remegtem a fáradtságtól, és csak robot módba kapcsolva cselekedtem.
Talán ilyenkor mondják, hogy ‘homályos volt az agyam’, mert a fáradtságtól stresszes voltam és teljesen más színben láttam a világot, de igyekeztem kitartani.
Kitartani a céljaim, álmaim mellett.

Akkor is, mikor hazaérve ülve elaludtam, akkor is, mikor a buszon elaludtam, és az közben tovább ment (nálunk egy megálló ki tesz 3 budapesti megállót, nem vicces), és akkor is, amikor kimaradt és 45 percet kellett még késő este hazagyalogolnom, mikor már 45 perce úton voltam.
Ezek nem tragédiák, össze sem tudom számolni, hányszor jártam így.
Viszont kihatnak az idegrendszerre.
És mint tudjuk, sok kicsi sokra megy...

Ha edzettem, mindent beleadtam, amit épp bírtam, hajtottam magam. Ha nem edzettem, lelkileg frusztrált.
Ez, hogy gyakorlatilag kiszipolyoztam a szervezetem, a regenerációm rovására ment.
Rendszertelen étkezés, hiába egészséges a kaja, elégtelen folyadék bevitel, állandó rohanás A-ból B-be, helytállni, megfelelni.
Lassult az anyagcserém, emésztési panaszaim voltak állandóan.

Az egyre erősebb menstruációs görcsök még a munkában is akadályoztak, pedig magas a fájdalomküszöböm, de azon kaptam magam, hogy a szalonban a kanapén fekszem, és hullik a könnyem a vendégem előtt - aki szerencsére anyukám barátnője volt, és abszolút átérezte a helyzetet, de engem csak bosszantott, hogy nem tudok mit tenni, nem tudok a munkámmal haladni.

Nem szoktam beteg lenni, lázas is talán gyerekkoromban egyszer-kétszer voltam.
Most egy éven belül 2x is lerobbantam, és igen, lázas is lettem. A hideg rázott, fájt minden ízületem. Nem ismertem magamra, egyszerűen nem tudtam azonosulni ezekkel az állapotokkal.

Ez és az, ahogy lelkileg megéltem ezt az egészet, az is folyamatos stresszt okozott.

Mert nem akartam kevesebbet nyújtani, mint addig. Nem akartam, hogy bárki elégedetlenül távozzon tőlem a szalonból, vagy az edzőteremből.
Az étrendekről nem is beszélve, nem írhatok össze-vissza bármit.
Az, aki effajta szolgáltatásokat vesz igénybe, egy megbízható, kiegyensúlyozott és lehetőleg pozitív személyiségű szakembert vár.
Ha az ember kimerült, ezek közül a tulajdonságai közül keveset tud érvényesíteni, ez pedig az eredmény, a szolgáltatás rovására megy.

Kezdtem azt érezni, hogy szétszakadok. Minden, amit vállaltam, sok volt.

Állandóan azt éreztem, hogy nem érem utol magam.
Mivel ez nem pár hónapig tartott, hanem éveken át (2018 februárjáig), ezért a szervezetemben nem kívánt folyamatok indultak el, amikkel szembe kellett nézzek, és amik ellen tennem kell.
Ezeket írtam le az előző #magamépítőidő posztomban.

Ezért is hoztam azt a döntést, hogy “felállok az asztaltól”, feladom a műkörömépítő és kézápoló szakmám.

Az elmúlt fél év részben a kipihenésről - hiszen a hajtást nem hagytam abba, de legalább nem kellett ülőmunkát végeznem - a felismerésről, és lassan a testi-lelki regenerációról szólt.
Miután abba hagytam a ‘körmözést’, még hónapokig fájt reggelente a derekam, ugyanúgy a vállam - ami azóta is kényes pontom.
Mivel aszimmetrikusan ültem az asztalnál, a csípőm is ferdén áll. Vagyis, ha egyenesen állok, a bal oldalam előrébb áll.

Ezt csak azért írom le, hogy lássátok, mennyit számít az, amit nap, mint nap teszünk, vagy nem teszünk.

Dolgoznom kell, hogy testileg és lelkileg is helyreálljon bennem a rend, hogy megőrizhessem az egészségem, hogy ne égjek ki már 35 éves korom előtt, hogy ne adjak esélyt a depressziónak, különböző nőgyógyászati problémáknak, szív- és érrendszeri megbetegedéseknek. Elhízásnak, cukorbetegségnek, és amihez közel állok: pajzsmirigy alulműködésnek.

És ha ez még ne lenne elég, az ösztrogén dominancia nem csak egy marketing célból jól kitalált szópárosítás, amivel újabban ijesztgetnek, hanem szinte mindenkit - engem is - érintő hormonális zavar.

Ez egy nagy logikai játék, amiben meg kell találnom az összeillő elemeket, ki kell zárnom a zavaró tényezőket, új programot kell felépítsek.

Fogok írni a megoldásokról, arról, hogy hogyan lehet orvosilag megállapítani, honnan erednek a panaszok, és miért is fontos annyira ez az egész, hogy ilyen részletesen, részekre bontva írom le Nektek.

Vagyis folytatódik a #magamépítőidő amivel remélem, hogy tudok Nektek is segíteni, felismerni az esetleges panaszaitok okát, forrását és tenni ezek ellen! 

Tartsatok velem, osszátok meg, ha bármi hasonlót tapasztaltatok magatokon!

Ha segítségre van szükségetek írjatok a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre.

 

- Eni -

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.