Eni - Bemutatkozás

Marton Eni vagyok, táplálkozási és életmód tanácsadó, személyi edző.

2011-ben, 26 évesen lett elegem a rajtam felhalmozódott 20 kiló feleslegből. Bár aktív gyerekkorom volt, a 20-as éveimben nagyon elkényelmesedtem, és nem is törődtem azzal, hogy mit és hogyan eszem.
Szerencsémre kaptam szakértő edzői segítséget, mely az étkezésemre is kiterjedt, 4 hónap alatt meg is lett az eredménye.
Ennek köszönhetően kértek tőlem tanácsot a barátaim, ismerőseim. Rá kellett jöjjek, hogy szeretem ezt a szakmát, át is tudom adni azt a sok tudást, amit én kaptam és tapasztalatot, amit szereztem.
Folyamatosan igyekeztem fejlődni, így az életmódom is megváltozott, áttértem a tudatos és tiszta, egészséges táplálkozásra a rendszeres edzések mellett.

Amit a legjobban szeretek a szakmámban azonkívül, hogy segíthetek mások életminőségének javításában, hogy állandó fejlődést és tanulást igényel.

Mára már tudom, hogy mik azok az élelmiszernek csúfolt kemikáliák, amik csak a különböző egészségügyi problémákat okozzák. Hogy mennyire összefügg a közérzetünk és fittségünk azzal, hogy miket viszünk be a szervezetünkbe. Hogy nem csak belsőleg, de külsőleg is hatnak ránk a bizonyos összetevők (bőrbetegségek, cellulit, szemölcsök, emésztési és anyagcsere problémák, állandó puffadás, savasodás, ízületi bántalmak, gyulladások, migrének, vérnyomás problémák, hormon betegségek, terméketlenség, és sorolhatnám).

Ezzel folyamatosan rombolva az egészségünket.

A helyes táplálkozással és étrend kiegészítéssel biztosíthatjuk szervezetünk számára a megfelelő működést, a teljesítményünk fokozását, a napi feladatok, kihívások leküzdését.


Manapság már egyre könnyebb ételallergia vagy érzékenység esetén olyan termékeket venni, amivel ki lehet váltani a panaszokat okozó összetevőket, de még mindig sokan nincsenek tisztában ezekkel, sőt sokszor a saját panaszaik okozójával, vagy annak hatásaival sem.

Hatalmas tévhitek terjednek, a különböző hangzatos és éppen divatos diéták pedig csak jobban összekavarják az embert. Bármire képesek ráírni, hogy fitness, light, zero, low carb , stb. És mi anélkül, hogy utánanéznénk, hogy pontosan miket tartalmaz, dögivel kezdjük fogyasztani ezeket, mert hát az biztos jó és egészséges.

Mindenki gyors és könnyű megoldást akar. Sokszor ezzel téve a legnagyobb kárt!

Hiszek benne, hogy számít az is, ahogy önmagunkhoz állunk. Azzal, hogy folyamatosan negatív gondolatokat közvetítünk és tudatosítunk magunkban (sokszor észre sem véve ezt), képesek vagyunk megbetegíteni saját magunkat. Sajnos ezt is magamon tapasztalhattam. De ez ugyanígy visszafordítható. Az ember csodákra képes, ha tudja, hogy mit akar és megfelelő módon áll hozzá.

A mozgás, a helyes táplálkozás, a lelki stabilitás és a megfelelő regeneráció elengedhetetlen, hogy a mai rohanó és nyomásokkal teli világban egészségesek maradhassunk.


A tudatos táplálkozás és rendszeres testmozgás növeli az önbizalmat és a kitartást, célokat ad, melyek elérése erősíti az önbecsülést.

A testépítő edzésmódszerek után 2012 őszén ismerkedtem meg a funkcionális és saját testsúlyos edzésekkel, a TABATA és HIIT edzés módszerekkel, ezeken belül az állatmozgásokkal is. Majd a Primal Move-val, ami ma már GFM (Ground Force Method).
Így az edzésterveimből nem hiányozhatnak a mobilizáló, kompenzáló és stabilizáló gyakorlatok sem! 
Ezen tudás összességével igyekszem színesebbé és eredményesebbé tenni az órákat az edzetteim számára, felmérve az állapotukat, képességeiket, céljaikat.

2016-2017-ben Tatarek Rezső 4 Life Életmódváltó programjának táplálkozási tanácsadója voltam,

szintén 2016-2017-ben a BABOS Teniszakadémia erőnléti edzőjeként is dolgoztam.

2014 és 2017 között a Gold Fitness Centerben gyakoroltam a hivatásom.

2017. novemberétől immár a FLEX GYM-ben dolgozom személyi edzőként és táplálkozási tanácsadóként.

Végzettségeim:

2019. Helica Stúdió
- Laborleletek értékelése a természetgyógyászati gyakorlatban

2018. WEIDER PROFESSIONAL
- Életmód és Táplálkozási Tanácsadó - Emelt Szintű Továbbképzés

2017. IWI 
- Sporttáplálkozás és táplálék-kiegészítés

2017. WEIDER PROFESSIONAL
- Hormonális táplálkozás

2017. IronBox MAX
(azon belül Almásy Mozgásakadémia: B-SWOT Mozgásminta-analízis)

2016. R-MED Akadémia
- FMS I.

2015-2016. IFBB Nemzetközi Szakedzőképzés
- IFBB Testépítő és Fitness Szakedzői Diploma

2016. CSIKY SYSTEM
- SMR SYSTEM - szakértői

2015. BLACKROLL
- Myofascial trainer

2015. WEIDER PROFESSIONAL
- Életmód és táplálkozás tanácsadó
- Sporttáplálkozás, táplálékkiegészítés

2013-2014 - IWI
- Testépítés - Fitness sportedző (Fitness Intructor)

 

 

 A fotókat köszönöm Banda Tamásnak!
Tamás Facebook, illetve Instagram oldala.

A sminket pedig Rimár Lindának!
Linda Facebook, illetve Instagram oldala.© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba. Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.