Az esküvőre nem csak a Hölgyek készülnek!

Azzal a céllal kerestem fel Enit és Csabit, hogy az esküvőmre egy kicsit rendbe hozzam magam, mert 112 kg-ig felmentem az elmúlt 3 évben.

Korábban hobbi szinten sportoltam (fallabda, foci, kondi), de ezt körülbelül 3 éve abbahagytam és feljött rám 18-20 kg. Ez már az életminőségembe is bezavart, nem beszélve a hiúságomat. Ez annyit jelentett, hogy a korábbi slim fit-es ingeimet már jó régen le kellett cserélni regular fit-re és a pólókat is leváltottam már legalább eggyel nagyobb méretre. (lásd: bal oldali kép)


Csabinál február 1-én volt az első edzésem, ami egyben a felmérés is volt, azután heti két alkalommal jártam hozzá a személyi edzésre. Az első edzéseken még a bemelegítési feladatok is nagyon fárasztóak voltak és több, mint 20 percig tartott a bemelegítés. :) Egyáltalán nem éreztem magamon, hogy én anno sportoltam... :) (Pl. hogy 90 kg-mal nyomtam fekve a szériát.) Ekkor 112 kg voltam.


Enit, ha jól emlékszem február végén kerestem fel azzal a céllal, hogy gyorsítsam a fogyást. Illetve őszintén szólva inkább, hogy elkezdődjön a fogyás, mert az első egy hónapban - amikor csak edzeni jártam - még nem fogytam semmit. Mondjuk az erőnlétem már akkor is érezhetően javult.
A konzultációk, tesztek után március elején kaptam meg a tanácsolt étrendet, amit jó pár napig szoknom kellett. :) Nagyban más ételeket kellett fogyasztanom, mint amiket előtte ettem, sőt a legtöbb köret félét még csak nem is kóstoltam előtte (köles, barna rizs, hajdina, stb). Pár nap azzal telt el, hogy ezeknek az ételeknek az elkészítését próbálgattuk, illetve kóstolgattam. :)

Ezután március 12-én kezdtem el szigorúan annak megfelelően étkezni. Az elején nagyon látványos és érezhető volt a fogyás, tehát az első 5 kg hamar lement, aztán beállt a heti 1 kg-ra kb, ami szintén látványos volt.


A diéta alatt nem éheztem egyszer sem, hiszen naponta 6-szor kellett ennem, tehát azzal nem volt gond, hogy az éhség zavart volna. Sokkal inkább az, hogy kívántam azokat a kajákat, amiket korábban ettem. Amikor a környezetemben olyanokat ettek, az nagyon nagy megtartóztatást igényelt.

Akkor vált könnyebbé, amikor az első sikerélmények elértek. Észrevették mások is, hogy fogytam, az első 5kg után abbahagytam a horkolást, könnyebben mozogtam.


Mivel munkámból adódóan egyfolytában mozgásban vagyok, vezetek és autóban ülök, így azt is meg kellet oldanom, hogy vigyek magammal kaját. Természetesen főtt kaját vittem magammal nap közben, mert tízóraira és uzsonnára hideget ettem, szóval mindenképpen főtt ételt szerettem volna enni ebédre. Ehhez beszereztem egy elektromos melegítős éthordót, így az autóban is meg tudtam oldani az étkezést.
Mivel hatszor ettem egy nap, így egyáltalán nem ettem nagy adagokat. Sőt azt is szoknom kellett, hogy egyek reggelit, mert korábban ez kimaradt a napomból.
A nehézséget az okozta, hogy sokat kellett előkészülni. Ebben nekem nagy segítségemre volt a párom, vagyis Ő főzött rám naponta akár több esetben is, hogy mindig tudjak valamit elvinni magammal. Ebben az étrendben nincs olyan, hogy ha nem főzöl, akkor gyorsan megoldod valahogy, majd veszel valamit, stb. Ez volt nekem is nagy nehézség, hogy ahhoz, hogy szigorúan tartsam a diétát, nem tudtam kiváltani az étkezést valami bolti kajával, vagy étteremmel. És mivel nagyon szorított az idő, illetve nagyon látványos volt a fogyás, így nem is szerettem volna ezt belassítani.


A tervem az volt, hogy június 10-re lemegyek 100 kg alá, ami azt jelentette, hogy minimum 12 kg-ot leadok addig. Ez sikerült is! :)

Edzés kezdete: Február 1. (Heti két személyi edzés, vége felé 1-2 alkalommal, kardióval is rásegítettem.)

Diéta kezdete: Március 12.: 112 kg

Kitűzött cél: Június 10. (ez 3 hónap) 98 kg

-14 kg!

Derék bőség:
120 cm-ről 106 cm-re!

Az edzések alatt érezhetően fejlődtem hétről-hétre, ami a közérzetem javulásán is érezhető volt, illetve általánosságban is fittebbnek éreztem magam. Mivel munkám során nagyon sokat kell autóban ülnöm, ezért a derekam sokszor fájt korábban, viszonylagosan rövid távok után is. Az edzés során olyan törzs izmokat is erősítettünk, amikkel határozottan jobb tartásom lett, és természetesen ezek a problémák is csökkentek.

Mivel mind a két térdemet műteni kellene, ezért Csabinak nincs egyszerű dolga velem, hiszen szinte az összes feladatot személyre kell szabnia, de ez minden esetben sikerül Neki. :)
A végeredmény az lett, hogy 14kg-ot fogytam, ami azt jelenti, hogy ismét visszatértem a slim fit szabásokhoz, illetve eggyel kisebb nadrágméret és póló méret is. :)
Csatoltan küldök egy előtte és egy utána képet is, de ezeket kérlek, úgy kezeld, ahogyan ezt írtad is.

Tomi

 

Ha Neked is tudunk segíteni hasonló céljaid elérésében, keress minket bizalommal:

Eni: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Csabi: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba - Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.