Diana és a paleolit inzulin rezisztencia

"Kimerültség, állandó fáradság, émelyítő éhségérzet és kb. 50 naponta jelentkező ciklus…

Nagyjából ez jellemezte az elmúlt évet, mikor megelégeltem és végre rávettem magam egy teljes kivizsgálásra. A kálvária egy nőgyógyászati vizsgálattal kezdődött ahol a ritka ciklus miatt kezdtünk el további vizsgálatokat csinálni. A terheléses cukor és a teljes hormontükrözés kimutatta a kiugró inzulinválaszt (inzulinrezisztenciát) és a progeszteron szint alacsony működését.
Innen diabetológushoz kerültem, aki elmondta, hogy 160g CH diétába kell kezdenem ahhoz, hogy idővel az értékeim normalizálódjanak és meginduljon a fogyás.

Nem volt mese! Onnantól kezdve figyelnem kellett, hogy mit mivel eszem különösen arra, hogy ne adjak a szervezetemnek több finomított szénhidrátot, étkezési időpontokat betartva.

Mivel a diabetológián összeállított ételekkel nem értettem egyet, ezért komoly kutatómunkába fogtam, hogy összeszedjem azoknak az ételeknek a listáját, amik tiszták, mindenféle adalékanyagoktól, transzzsíroktól, kemikáliáktól mentesek.

Ekkor találkoztam Enivel, akinek az oldalát olvasva és vele konzultálva azóta is folyamatosan bővítem tudásomat a biztonsággal fogyasztható ételek, italok, módszerek és edzésterv tekintetében.
Ennek most már lassan 5. hónapja van, és mivel nagyon komolyan vettem ezt a pofont, mára kiiktattam az életemből minden eddigi rossz szokásomat, beleértve a dohányzást, alkoholfogyasztást, tejtermékeket, finomított CH-kat, cukrokat, hüvelyeseket. Étrendemet 150g CH tiszta paleora konvertáltam, ami mellé D- és más vitaminokat is szedek.

Végeredmény eddig: 12 kilótól szabadultam meg, könnyedén, éhezés nélkül.

A közérzetem mérföldkövekkel jobb, a két menses közti idő 5 napos „késésre” redukálódott.
Szebb lett a bőröm, látványosan lecsökkent a hajhullás, megszűnt a puffadás, és nem érzek szúró éhségérzetet.
Arról nem is beszélve, hogy nem voltam beteg egész télen, sőt tele vagyok energiával!

Köszönöm Eni tanácsait és segítségét!"

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba - Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.