Súlycsoportos felkészülés Rékával

Rékáról már írtam Nektek, 17 éves és most zajlik az élete első taekwon-do versenyszezonja. 
Iszonyatosan összeszedetten és tudatosan készült! Mivel súlycsoportos versenyről van szó, ezért engem is megkeresett, hogy beférjen a kategóriájába, és így indulhasson egyéni küzdelemben.

60 kilogrammról indultunk, még szeptember végén. Volt év végén egy kis szünet… Emiatt újra kellett terveznünk az időzítés miatt.
A lényeg az volt, hogy az országos bajnokságig meglegyen a célsúly – verseny napján, a mérlegelésnél 53 kg - úgy, hogy közben az energiaszintjét magasan tartjuk, az immunrendszere állja a sarat a sok edzés hatására, és az idegrendszere is bírja a nyomást. Elkerülve a sérüléseket!
A célsúlyt ugyan nem értük el, és Réka bölcsen úgy döntött, hogy nem indul egyéni küzdelemben. A felkészülés ugyanis nem csak azon múlik, hogy hány kilogrammot nyom majd regisztrációkor. Mentálisan is ott kell lenni és sok gyakorlást, edzést igényel.

És itt jön az, amit mindig mondok: az egészségünk legyen az első, ne a testsúlyunk!

Igaz, a súlycsoportos versenysportban ez teljesen másképp működik, erről is írtam már.

De figyelembe véve, hogy a Réka szinte még gyerek, fontosnak tartottam, hogy szépen fokozatosan érje el a kívánt súlyt, és közben rendbe tegyük a táplálkozását! Ezt abszolút teljesítettük!

„Eszméletlen jó volt minden, a közérzetem meg pláne. Most felszaladt a súlyom 63-ra, sajnos mert verseny után nem szerettem volna kivonni magam a közös vacsikból, koccintásból. De a testzsír százalékom viszont lejjebb ment az előzőhöz képest.
Fontos még hogy hiába a súlyingadozás, de elmúlt az evés zavarom, és amikor még volt, akkor akár 72 kg is voltam.

Sokkal másképp látom a dolgokat és mostanra a versenyek hatására is, iszonyat nagy elszántságot kaptam, hogy végre tényleg beleférjek a súlycsoportba.
És már nem keresek kifogást. Ha menni kell edzésre megyek, és már elhiszem, hogy sikerülni fog.

Ezt viszont neked is köszönhetem főleg azt, hogy kitartasz mellettem végig. Rettentő hálás vagyok ezért, hogy hiába szökött vissza a súlyom, biztattál és adtál időt a testi lelki gyógyulásra. Köszönöm tényleg. 
Sokszor adtál motivációt is az oldalaiddal is (insta, facebook, na meg a csoport)!
Mostanában elkezdtem jógázni picit, meg tényleg meditálni edzésen kívül is, ahogy javasoltad és eszméletlen sokat segített 
Nagyon köszönöm!”

És íme, Réka eddigi fantasztikus eredményei, nagyon-nagyon büszke vagyok rá!

2018. Március OB eredmények:
Egyéni forma 2. hely 
Csapatforma 3. hely 
Csapat erőtörés 3. hely 
Csapat küzdelem 2. hely 

2018. Március Presov Open, Bulgária:
Felnőtt női csapatküzdelem 1. hely 
Felnőtt csapatforma 2. 

Természetesen itt még nincs vége, halad tovább!

 

- Eni -

Tags:
© 2017-2019 Marton Enikő és Békássy Csaba - Minden jog fenntartva. Sablon: JoomShaper

A kényelmes és biztonságos online fizetést az OTP SimplePay rendszere biztosítja.