Húsvét és a korlátok átlépése

Személyi edzés vendégem, sportolóm, Sikolya Eszter volt olyan kedves, és az alábbi cikkben leírta, hogy mit jelentenek számára a közös edzések, és miben segítenek neki ebben a nehéz időszakban. Jelenleg, 2021 húsvét táján, a koronavírus-járvány eddigi csúcsán éppen online dolgozunk együtt, korábban pedig még személyesen, kiscsoportosan a Zen Power Sportcentrumban edzettünk.

Számomra iszonyú sokat adnak ezek a visszajelzések, és azért is osztom meg őket a blogomon és a közösségi oldalaimon, mert ha csak egy embernek segít elindulni, elkezdeni vagy újrakezdeni a mozgást, aki hasonló félelmekkel birkózik, mint mondjuk Eszter, akkor már megérte…

Innentől Eszter sorait olvashatod.


Immár bő egy éve korlátok között élünk: nem találkozhatunk szabadon (tágabb) családtagjainkkal, barátainkkal, kollégáinkkal, maszkot kell hordanunk – és hobbi sportolóként november 11. óta, lassan 5 hónapja, nem edzhetünk teremben.

Mivel egy éve otthonról dolgozom, továbbá a férjemmel 3 gyermeket nevelünk, számomra november 11-ig a heti 2 esti csoportos edzés a Zen Power Sportcentrumban jelentette az ,,én-időt’’: amikor az itthoni bezártságban történő munkavégzést, majd a hazatérő gyerekek zsivaját hátrahagyva, szuper légkörben, kellemesen elfáradva tehettem valamit magamért is.

Funkcionális köredzés a ZPSC-ben 2020-07-28 001


Mikor a Sportcentrum bezárt a magamfajta sportolók előtt, tudtam, hogy ez borzasztóan hiányozni fog. Ám első reakcióként csak az tűnt járhatónak, hogy éljük túl valahogy ezt a néhány hónapot… Aztán 2 héttel később mégis írtam Csabinak, hogy megpróbálhatnám-e az online személyi edzést – átlépve azt a belső korlátot, hogy ,,én túl gyenge és alkalmatlan vagyok a személyi edzésre – online pedig pláne nem fog menni”.

Aztán az ő személyiségének, kedvességének, nyitottságának és persze profizmusának köszönhetően közösen léptünk át még sok-sok korlátot:

  • az eszközök korlátozott számát;
  • a képernyőt, ami leszűkíti a látóteret és a kommunikációt;
  • az internet időnkénti kiesése által okozott nehézségeket;
  • a személyes jelenlét hiányát;
  • azt, hogy március 8. óta 2 kisiskolás és egy óvodás gyermek is itthon van, akik időnként edzés közben is megjelennek és igénylik a figyelmemet 😊,
  • a mindennapos fáradtság korlátját, hogy még a bemelegítést elkezdeni is nehéz,

…és még sorolhatnám… De nagyon-nagyon hálás vagyok, hogy mindez Csabi segítségével sikerült! És hogy megtapasztalhattam, hogy ugyan sok külső körülmény korlátoz, de a fejlődéshez vezető korlátok mégis átléphetők.

És az eredmény?

Immár az 50. online edzésem lesz szerdán – és november óta rengeteget erősödtem, az addigi – jórészt ülőmunka-okozta – fájdalmak teljesen eltűntek, és soha még ennyire egészségesnek nem éreztem magam!

Sikolya Eszter


Köszönöm szépen Eszternek, hogy átlépte a határait, és hogy megírta a tapasztalatait. Nagyon remélem, hogy hamarosan személyesen is tudunk újra edzeni, de addig is kitartást kívánok mindenkinek, és erőt a mozgáshoz, edzéshez, mert A MOZGÁS GYÓGYSZER, és a betegségmegelőzés egyik legfontosabb alappillére.

-Csabi-

Ui: a fotók még a lezárások előtt készültek.

0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük