Orosz Norbival 2018-ban

Norbi története

„Sokszor eszembe jutott, hogy „lemenjek az edzőterembe”, de ehhez nem volt meg az önbizalmam. Mit keresnék én ott? Mit szólnának az ott levők a kezdeti bénázásaimhoz? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel magyaráztam meg magamnak, hogy miért ne menjek. Személyi edző kérdése is felmerült bennem, aminek a gondolatát hasonló kérdésekkel hárítottam el. Ma már tudom, hogy ezek teljesen buta kérdések és gondolatok voltak.”


Szia Csabi!

Lehet kicsit hosszú lett, de úgy éreztem hasznos, ha egy kicsit az előzményeket is leírom….

2008-ban az egyetem befejezésekor közel 100 kg voltam, nem mozogtam, nem figyeltem az étkezésemre. Nem éreztem magam jól a bőrömben, így elkezdtem változtatni az evésen. 85 kg-ra sikerült lefogynom, de innen tovább nem és így még mindig nem volt jó a közérzetem.

Próbálkoztam futással, biciklizéssel, de sosem tudtam úgy rendszeresíteni a mozgást az életemben, hogy az folyamatos és eredményes legyen.

Műszaki oktatóként dolgozom, ez jellemzően ülőmunkát jelent, de amikor oktatok, akkor gyakran 3-4 egymást követő napon 10-12 órát folyamatosan talpon vagyok, ehhez viszont megfelelő erőnlétre van szükség, hogy különösebb fáradtság nélkül bírja az ember. Sokszor eszembe jutott, hogy „lemenjek az edzőterembe”, de ehhez nem volt meg az önbizalmam. Mit keresnék én ott? Mit szólnának az ott levők a kezdeti bénázásaimhoz? – ilyen és ehhez hasonló kérdésekkel magyaráztam meg magamnak, hogy miért ne menjek. Személyi edző kérdése is felmerült bennem, aminek a gondolatát hasonló kérdésekkel hárítottam el.

Ma már tudom, hogy ezek teljesen buta kérdések és gondolatok voltak.

Norbi előtte

A megoldás, Csabi Mester személyében ott volt előttem, de csak 2016 decemberében jutott eszembe, hogy írok neki és bejelentkezem hozzá. Csabival ismerjük egymást, még a 100 kg-os koromból, hiszen egy helyen dolgoztunk annak idején. Csabi aztán máshol folytatta, de az ismeretség megmaradt. Valószínűleg ez segített, hogy megtegyem az első lépést, hogy nem egy teljesen ismeretlen edzőhöz jelentkezzek be. Ha nem ismerjük egymást, vagy Csabi nem személyi edző, lehet, hogy még ma is ugyanott járnék, mint 2016 decemberében.

Norbi - Csabi 2017. január

Szóval 85 kg-val, nulla mozgással jelentkeztem Csabinál és 2017 január első hetében megkezdtük a közös munkát. Az előző évek és az ülőmunka „nyomait” ki is mutatta az FMS-felmérés, amivel Csabi képbe kerül, hogy ki milyen állapotban van. Így az edzés személyre szabottan indul, sok olyan feladattal, ami a mozgást, testtartást is helyreteszi, hogy aztán később komolyabb súlyokkal is lehessen dolgozni.

Azt hiszem, hogy ezt maximálisan alátámasztja, hogy az elmúlt egy évben soha egy húzódás vagy sérülés nem ért az edzések során!

Az első hónapokban heti két alkalommal kezdtem, de emlékeim szerint május környékén már heti három alkalomra váltottunk.

Norbi - Csabi 2017. július

Elkezdtem magamon érezni és látni az edzések hatását – nem csak a kinézetem meg a haskörfogatom változott :), de a közérzetem is javult. Ez és Csabi hozzáállása, meg az edzések jó hangulata motivált, hogy váltsunk háromra. Reggel hatra járok, így tudtam a legjobban beilleszteni az életembe az edzéseket. Nem mondom, néha ez így fárasztó és sok, de mára ott tartok, hogy ha nem tudok menni valamiért, akkor hiányát érzem az edzésnek.

Nekem megvolt a szerencsém, hogy Csabit ismertem korábbról, de ismeretlenül is bátran ajánlom Őt bárkinek: motiváló, figyelmes, precíz és türelmes.

Ha kell, többször elmondja, megmutatja a gyakorlatot vagy éppen átszabja az edzést, ha nem vagy éppen top formában. De persze úgy, hogy még ilyenkor is legyen sikerélményed és érezd, hogy ma is továbbfejlődtél.

Olyan, hogy „megpróbálom” nincs nála. Vagy „megcsinálom” vagy hozzá sem fogok. Így nála az ember megcsinálja az ötödik, hatodik, x-edik kört is! De ha kell, Ő mondja, hogy ennyi és nem több.

Norbi - Csabi 2018. február

Egy év elteltével 72 kg-ot mutat a mérleg, sokat nőtt az önbizalmam – ha a munkám miatt például utazok, egyedül is lemegyek a szálloda edzőtermébe és csinálom a gyakorlatokat -, jobb a közérzetem, sokkal jobb az erőnlétem, a testtartásom, amit a mindennapokban is érzek. Szóval ha olyan gondokkal küzdesz, mint amit pár sorral feljebb leírtam, ne várj éveket, ne magyarázd meg magadnak, miért nem kéne megpróbálni.

Norbi 2018. február

Inkább csináld és ehhez maximálisan ajánlom Csabi Mestert! Nem fogsz benne csalódni!

Köszönöm Csabi Mester és folytatjuk tovább! 🙂

Üdv: Norbi


Ha érdekel, hogyan dolgozom személyi edzőként, olvasd el ezen az oldalon a részletes leírást a személyi edzésekről.

Amennyiben kérdésed van, vagy időpontot szeretnél egyeztetni, kérlek keress az alábbi elérhetőségek valamelyikén.

Békássy Csaba – Csabi mester

E-mail   csabimester@csabimester.hu 
Facebook   /csabimestercoach
Telefon   +36-20-349-3822
0 hozzászólás

Hagyjon egy választ!

Szeretne csatlakozni a beszélgetéshez?
Nyugodtan járulj hozzá az alábbiakban!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük